El Ahmadi legt aanbieding Feyenoord naast zich neer

7 maart 2023, 12:45

Karim El Ahmadi wil voorlopig nog niet aan de slag als jeugdtrainer van zijn oude ploeg Feyenoord. Feyenoord heeft de oud-speler een aanbod gedaan, maar daar gaat de oud-international van Marokko nog niet op in. Wel heeft El Ahmadi al even meegelopen bij de jeugdopleiding, maar wil zich eerst meer gaan focussen op het begeleiden van profvoetballers.

De huidige analist ziet er op langere termijn wel wat in, maar zich eerst op andere dingen richten. "Ik vind het oprecht prachtig dat ik jonge spelers, aan de hand van mijn opgedane ervaring in het topvoetbal, op weg mag helpen", vertelt El Ahmadi tegenover Feyenoord Magazine. Hoofd jeugdopleiding Rini Coolen heeft de deur voor de ex-Feyenoorder in ieder geval geopend.

Voor El Ahmadi is het klaarstomen van talenten in een één-op-één setting nu belangrijker. "Het voetbal kan soms ongenadig hard zijn. Ik heb het aan den lijve ondervonden toen ik in 2008 was overgekomen van FC Twente. In Rotterdam kreeg ik te maken met bakken kritiek. Opeens deugde er niets meer van me. Ik raakte verstrijfd, werd bevangen door spanning. Voelde me zelfs schuldig naar de supporters van Feyenoord, dat ik een speler was die vijf miljoen euro had gekost en weinig liet zien."

Lees ook: 'Feyenoord gewaarschuwd: Sevilla volgt verrichtingen van Gimenéz'

El Ahmadi zou dan graag begeleiding hebben gehad en wat meer support van iemand. "Mentale begeleiding is zo belangrijk voor jonge spelers. Pas toen ik me niet meer gek liet maken door alles wat er over me gezegd en geschreven werd ging ik presteren. In die zin kun je zeggen dat ik in Rotterdam volwassen ben geworden. In mijn rol als spelersbegeleider probeer ik er nu voor te zorgen dat ik spelers die onzekerheid en twijfel niet meer hoeven te doorstaan", besluit El Ahmadi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen