Hiddink wil één bijnaam voor Slot niet horen: "Dat woord moet je nooit gebruiken"

20 maart 2023, 08:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Guus Hiddink is lyrisch over de kwaliteiten van Arne Slot als trainer. De voorzitter van vakvereniging Coaches Betaald Voetbal ziet een grote toekomst weggelegd voor de oefenmeester van Feyenoord, die in zijn ogen na Erik ten Hag de volgende Nederlandse trainer kan worden die doorbreekt in het buitenland. Toch weigert Hiddink om Slot de 'kroonprins' van het Nederlandse gilde te noemen.

Slot maakte in De Klassieker bijvoorbeeld het verschil met de vroege wissel van Quilindschy Hartman, die tegen een tweede gele kaart aan zat. "Veel trainers gokken erop dat zo'n spelers geen tweede gele kaart krijgt. Maar ik denk dat je altijd moet ingrijpen als je een goede vervanger in huis hebt", stelt Hiddink in gesprek met de NOS. "Want een beetje slim team gaat daar ook op spelen, om een tweede gele kaart te forceren. Die wissel was goed. Het was geen abc'tje, want je moet het wel durven."

Lees ookEl Ahmadi ziet 'onopvallende' uitblinker met 'fantastische momenten' in Klassieker

Hiddink denkt dat Slot ook in de pauze heeft ingegrepen, door zijn ploeg op het hart te drukken om met meer rust aan de bal te spelen. "In mijn ogen krijgen teams die kort durven te spelen meer ruimte om vervolgens in de versnelling de aanval te kiezen. Ook Feyenoords inspeelpasses van achteruit waren een stuk beter. En Ajax vond het moeilijk om zich daartegen te wapenen."

Het zou goed kunnen dat Slot naar het buitenland gaat om zijn geluk te beproeven, denkt de voormalig toptrainer. "Wat hij doet bij Feyenoord, verdient alle lof. Het zou goed kunnen dat hij na Erik ten Hag bij Manchester United de volgende is die internationaal doorbreekt. Kroonprins? Nee, dat woord moet je nooit gebruiken. Er zijn in het verleden zoveel trainers kroonprinsen genoemd. Slot is gewoon een heel goede coach. Punt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en tot slot..

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

een slotje!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen