Slecht blessure-nieuws voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona

24 maart 2023, 15:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong heeft slecht blessurenieuws gekregen bij FC Barcelona. De middenvelder moest zich al afmelden bij het Nederlands elftal vanwege spierklachten, maar dat blijkt een serieuze hamstringblessure te zijn. Hoewel de Catalaanse grootmacht geen melding maakt van een verwachte revalidatieperiode, kan het bijna niet anders dan dat hij langer dan de twee weken interlandperiode uit de roulatie ligt.

Dat is bijzonder slecht nieuws voor de middenvelder van FC Barcelona, want snel na de interlandbreak staat de return tegen Real Madrid op het programma in de halve finale van de Copa del Rey, de Spaanse beker. Hoewel het heenduel nog gewonnen werd met 1-0, zal de return zeker geen gelopen koers zijn. Aangezien de titelstrijd in het voordeel lijkt beslist van FC Barcelona, zal De Koninklijke gebrand zijn om nationaal in elk geval de beker te winnen. De Spaanse supercup viel ook al in het voordeel uit voor FC Barcelona.

Xavi kan in die return ook niet beschikken over Pedri, Ousmane Dembéle en ook de bij de Deense nationale ploeg uitgevallen Andreas Christensen. Daardoor is het wegvallen van Frenkie de Jong een volgende tik voor de koploper van Spanje. Omdat de club uit de Europa League werd gespeeld door Manchester United, is de schade nog wel enigszins te overzien. Dat zorgt voor een beduidend minder vol programma dan concurrent Real Madrid, dat nog actief is in de Champions League. 

Lees ook'Barça ondanks corruptieschandaal bijna rond met eerste zomeraanwinst'

Blessures Nederlands elftal

Eerder deze maand viel Teun Koopmeiners ook al uit met een hamstringblessure bij Atalanta Bergamo: hij stond in elk geval heel de maand maart buitenspel en is nog altijd niet terug. Om die reden ontbreekt hij ook bij Oranje in deze periode. Frenkie de Jong en Steven Bergwijn moesten zich ook afmelden met een blessure bij bondscoach Ronald Koeman, die door een virus later ook nog Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen wegvallen voor de duels met Frankrijk en Gibraltar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen