Pijnlijke aftocht Nagelsmann, Bayern kondigt opvolger direct aan

24 maart 2023, 17:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft officieel afscheid genomen van Julian Nagelsmann. Donderdagavond sijpelden de eerste berichten over het aanstaande vertrek van de oefenmeester al door en nu is het dus ook definitief. Nagelsmann werd in 2021 aangesteld als hoofdtrainer van Bayern München, veroverde in zijn eerste seizoen meteen de landstitel en was in zijn tweede seizoen nog volop in de race voor drie hoofdprijzen, maar moet desondanks zijn spullen pakken. Thomas Tuchel is de nieuwe oefenmeester in de Allianz Arena.

Voor Nagelsmann kwam dit ontslag zonder twijfel onverwacht, want onlangs versloeg 'zijn' Bayern het sterke Paris Saint-Germain nog in de achtste finales van de Champions League. Toch ging het al langere tijd iets minder, vooral ook nationaal. Vlak voor de interlandbreak ging Der Recordmeister onderuit tegen Bayer Leverkusen, waardoor het de koppositie kwijt is in de Bundesliga. 

Nagelsmann krijgt naar verluidt wel een enorm geldbedrag mee naar huis, wat kan oplopen tot maar liefst dertig miljoen euro, volgens BILD. Het salaris van de jonge trainer was 8 tot 9 miljoen euro per jaar en zou met een vijfjarig contract alleen al tot 45 miljoen euro aan salaris ontvangen. Dit verandert alleen als een speciale ontslagvergoeding wordt afgesproken. Het is nog niet duidelijk of dat daadwerkelijk is gebeurd. 

Lees ook: 'Nagelsmann ontvangt een torenhoog bedrag van Bayern München'

Bayern wilde ook niet langer wachten met het vertrek van Nagelsmann, omdat Tuchel beschikbaar was. De succescoach werd in het begin van het seizoen ontslagen bij Chelsea en was naar verluidt ook al in gesprek met Tottenham Hotspur en Real Madrid. De trainer keert terug in zijn thuisland en doet dat gelijk in een pikant duel tegen voormalige werkgever Borussia Dortmund. Bayern heeft wel geleerd van dit ontslag: Tuchel tekent 'slechts' voor 2,5 seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nagelsman heeft niet zo lang bij Bayern gezeten en naar mijn mening deed hij het goed, Draait bovenin mee in de Bundesliga en doet mee inde CL.En nu die rare Tuchel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen