Ajax loopt laat weg bij IK Start

14 september 2006, 20:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft haar eerste wedstrijd in het UEFA Cup-toernooi van deze jaargang gewonnen. In Noorwegen versloeg Ajax het bescheiden IK Start met 2-5, maar overtuigend was het allerminst in Lilleström. Invaller Ryan Babel was met drie assists de beste man aan de kant van Ajax, waar Klaas-Jan Huntelaar weer twee keer scoorde.

Ajax startte tegen IK Start met Markus Rosenberg als linksbuiten, waardoor Ryan Babel op de bank moest beginnen. Verder keerde Thomas Vermaelen terug in de verdediging ten koste van George Ogararu. 

Ajax zakte daarna terug, ging een versnelling lager voetballen en hielp de Noren daarmee in het zadel. IK Start mocht achterin de bal rond spelen en kwam zowaar op de helft van de Amsterdammers. In de 28e minuut kwam de bal voor het doel van Maarten Stekelenburg vanaf de rechterkant en de opgekomen linksback Marius Johnson gleed de eerste kans voor de thuisploeg binnen. De Noors international had daarbij wel de hulp nodig van John Heitinga, die de bal ongelukkig van richting deed veranderen.

Waar je zou verwachten dat Ajax die lijn door zou trekken in de tweede helft lieten de Amsterdammers zich weer afbluffen door de fysiek sterke ploeg van coach Stig Inge Bjørnebye. Na knullig verdedigen door onder anderen Roger kon IK Start zelfs voor de tweede keer gelijk maken. Geir Fevang schoot een teruggetrokken bal in een nagenoeg leeg doel.

Ajax leek te beseffen dat het nu toe moest slaan. IK Start leek niet bij machten om zich weer terug te knokken en conditioneel leek Ajax nu ook beter. Vijf minuten na de goal van Sneijder pikte Babel de bal in de eigen zestien meter op, hij speelde Urby Emanuelson in, die het halve veld overstak met de bal aan zijn voet. Inmiddels was Babel hem voorbij gesprint en kreeg de bal terug. De ingevallen international zag uit zijn ooghoek Roger op de rand van het strafschopgebied en de Spanjaard scoorde beheerst: 2-4.

Dat de huidige nummer 8 van de Noorse competitie met haar krachten had gesmeten bleek in de slotfase. Ajax combineerde naar hartelust en dan is het, zelfs voor een matig spelend Ajax, een koud kunstje om verder weg te lopen. Een paar minuten voor het eindsignaal schoot Huntelaar op aangeven van Babel de 2-5 binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen