Stekelenburg in voorlopige Oranje-selectie

25 oktober 2005, 15:06

Maarten Stekelenburg maakt deel uit van de voorlopige selectie van bondscoach Marco van Basten voor de oefeninterland tegen Italië. De doelman van Ajax is de meest opvallende naam in de selectie van 34 spelers, waartoe ook Roy Makaay en Mark van Bommel behoren. De oefenwedstrijden tegen de Italianen staat gepland voor 12 november in Amsterdam.

Naast Stekelenburg maken nog zes andere Ajacieden deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De Amsterdamse club is daarmee hofleverancier van de voorlopige groep van Marco van Basten. Ook Barry Opdam heeft een voorlopige uitnodiging ontvangen, maar de kans is klein dat de verdediger van AZ ook daadwerkelijk kan spelen tegen Italië. Opdam liep afgelopen weekend een ogenschijnlijke zware knieblessure op.

Ook verloren zonen Mark van Bommel en Roy Makaay behoren tot de voorlopige groep. Urby Emanuelson, Serginho Greene en Ibrahim Afellay mogen, net zoals in de aanloop naar de duels met Tsjechië en Macedonië, eveneens hopen op een definitieve uitnodiging.

De voorlopige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (AZ), Edwin van der Sar (Manchester United) en Oscar Moens (Willem II).

Verdediging: Urby Emanuelson en Nigel de Jong (beiden Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler, Barry Opdam en Ron Vlaar (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Serginho Greene (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (HSV), Theo Lucius en André Ooijer (beiden PSV) en Jan Kromkamp (Villarreal)

Middenveld: Olaf Lindenbergh, Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (allen Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Rafael van der Vaart (HSV), George Boateng (Middlesbrough), Ibrahim Afellay en Phillip Cocu (beiden PSV) en Edgar Davids (Tottenham Hotspur)

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen