Ajax blijft kansrijk na zege in Groningen

Ger
16 april 2008, 21:25   Bijgewerkt: 16 april 2008, 22:57

Ajax mag met nog één speelronde op het programma blijven hopen op de landstitel. De Amsterdamse club liep woensdagavond geen averij op in het inhaalduel bij FC Groningen: 1-2. Door de overwinning heeft de nummer twee de achterstand op koploper PSV teruggebracht tot drie punten.

Het Amsterdamse doelpunt was gezien de kansenverhouding terecht. Vooral via Luis Suarez, ook al een oud-speler van FC Groningen, was Ajax al verschillende keren dreigend geweest. De ploeg van trainer Adrie Koster had daarnaast pech dat een kansrijke ontsnapping van Klaas Jan Huntelaar ten onrechte wegens buitenspel werd afgefloten.

Bij de Amsterdammers lieten Klaas Jan Huntelaar en Kenneth Perez na om de voorsprong te verdubbelen. Daar mochten de Groningers deels Brian van Loo dankbaar voor zijn. De doelman had op de inzet van Huntelaar van dichtbij een uitstekende redding in huis.

In de tweede helft namen de noorderlingen aanvankelijk de regie stevig in handen. De kansen stapelden zich op en een voorsprong voor de thuisclub leek slechts een kwestie van tijd. Met een kopbal op de lat was Kolder nog het dichtst bij succes. In een spaarzame tegenstoot was echter Ajax trefzeker. Invaller Dennis Rommedahl bediende de vrijstaande Luis Suarez: 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen