Kuyt opgenomen in voorlopige EK-selectie

Ger
6 mei 2008, 15:08   Bijgewerkt: 6 mei 2008, 16:29

Bondscoach Marco van Basten heeft dertig spelers opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk. Op de lijst staat ook de naam van Dirk Kuyt, die de laatste maanden telkens buiten de boot viel. Door zijn selectie mag de Liverpool-aanvaller blijven hopen op deelname aan het Europese eindtoernooi.

De nieuwbakken international Orlando Engelaar (drie caps) is ook in de race voor een plekje in de EK-selectie. De middenvelder van FC Twente is net terug van een knieblessure, waardoor hij twee maanden aan de kant stond. Zijn clubgenoot Sander Boschker staat eveneens op de lijst. De ervaren doelman speelde nog geen enkele interland. Door de aanwezigheid van Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg en Henk Timmer lijkt de kans voor Boschker op een daadwerkelijke invitatie voor het EK klein.

Piet Velthuizen is niet opgenomen in de voorlopige selectie. De jonge sluitpost van Vitesse zat eind maart in de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk (3-4 zege) voor het eerst op de bank bij Oranje. Hij was destijds van de partij omdat Van der Sar en Stekelenburg ontbraken.

De voorlopige selectie telt verder weinig verrassingen, zoals Van Basten zelf vorige week al voorspelde. De groep wordt vrijdag 16 mei teruggebracht tot maximaal 26 spelers. De definitieve groep van 23 spelers moet vervolgens uiterlijk woensdag 28 mei bij de UEFA worden ingeleverd.

De 30-koppige voorlopige selectie van Nederland:

Doel: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen