De Jong of De Zeeuw? Afellay of Kuyt?

8 juni 2008, 14:19   Bijgewerkt: 8 juni 2008, 14:34

Ruim één dag voor Nederland-Italië hangen er nog altijd een aantal vraagtekens boven Oranje. Wie krijgt de voorkeur als verdedigende middenvelder, Demy de Zeeuw of Nigel de Jong? En wie vervangt de geblesseerde Arjen Robben op links? Ibrahim Afellay, of schuift Rafael van der Vaart naar de linkerkant en krijgt Dirk Kuyt als rechtsbuiten een kans in de basis?

De liesblessure die Arjen Robben zaterdag opliep, komt voor Oranje precies op het verkeerde moment. Want eerder viel Ryan Babel voor die positie al weg, terwijl ook Robin van Persie (de andere linksbenige aanvaller) niet fit genoeg is om in de basis te beginnen. "Robin is er een maand uit geweest, dus hij mist ritme. Je merkt dat vooral in partijvormen, als hij dingen op intuïtie wil doen. Daarom zou een basisplaats tegen Italië nog wat te vroeg komen", zei Marco van Basten eerder deze week.

Afgelopen vrijdag, tijdens een persconferentie in Lausanne, wilde Van Basten niet te veel ingaan op deze keuzes. En omdat ook de trainingen sindsdien achter gesloten deuren plaatsvonden, valt weinig te zeggen over de kant die de coach waarschijnlijk op gaat. Vanavond, als Oranje om 20.00 uur een training afwerkt en Van Basten vervolgens de pers te woord staat, weten we wellicht meer. 

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Italië: Van der Sar; Ooijer, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst; De Jong (of De Zeeuw), Engelaar; Van der Vaart, Sneijder, Afellay (of Kuyt); Van Nistelrooy

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen