Feyenoord verslaat en passeert concurrent Vitesse

21 april 2013, 18:21

Vitesse is zijn tweede plek in de Eredivisie kwijt. In de Kuip kregen de Arnhemmers zondag klop van concurrent Feyenoord, dat door doelpunten van Graziano Pellè en Lex Immers met 2-0 won. Door de nederlaag zakt Vitesse naar de vierde plaats op de ranglijst, twee punten achter PSV en Feyenoord. Die twee teams hebben, met nog drie wedstrijden te spelen, vier punten minder dan lijstaanvoerder Ajax.

Veel slechter had de timing voor Vitesse niet kunnen zijn. Uitgerekend in dit duel, cruciaal in de strijd om de tweede of misschien nog wel eerste plaats, moest het twee belangrijke pionnen missen. Topscorer Wilfried Bony en middenvelder Marco van Ginkel ontbraken wegens blessures en met name het gemis van Bony was voor Vitesse lastig op te vangen. De Ivoriaan scoort namelijk niet alleen vaak en veel, maar vooral ook in topduels. Hij deed PSV en Ajax dit seizoen al veel pijn en maakte een half jaar geleden ook het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Ook doelpunt nummer twee van Feyenoord, vlak na de pauze, hoorde Velthuizen alleen suizen. De inzet van Lex Immers was zo hard, dat de keeper geen schijn van kans had. De middenvelder, terug in de basis na een korte blessureperiode, schoot kiezelhard binnen nadat een van richting veranderd schot van Ruben Schaken voor zijn voeten belandde. Het leidde tot een enorme ontlading bij Immers, die al sinds half december niet meer gescoord had voor de Rotterdammers.

Dat ticket is na de nederlaag in de Kuip niet in één klap volledig uit het zicht geraakt, maar lastig gaat het wel worden. Vitesse heeft dan wel een makkelijker programma dan concurrenten PSV en Feyenoord, maar het kan alleen nog tweede worden als beide teams een uitglijder maken in één van hun laatste drie wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen