Feyenoord schiet uit zijn slof tegen Heracles

28 april 2013, 16:25

Feyenoord heeft zijn trouwe Legioen in de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen getrakteerd op een fraaie voetbalmiddag. De Rotterdammers wonnen in de zonnige Kuip met 6-0 van een armoedig Heracles Almelo, dat een collectieve snipperdag opgenomen leek te hebben. Door dat resultaat blijft Feyenoord volop meedoen in de strijd om plek twee en het felbegeerde ticket voor de Champions League.

Ze kunnen de play-offs nog halen en hadden door de nederlagen van SC Heerenveen, FC Groningen en NEC eerder dit weekend goede zaken kunnen doen. Maar het leek wel alsof Heracles Almelo er helemaal geen zin in had, zondag in de Kuip. De club die dit seizoen veel complimenten kreeg omdat het zo leuk voetbalde, bakte er nu geen fluit van. Aanvallend niet en verdedigend al helemaal niet.

John Goossens opende het bal voor Feyenoord. De linkeraanvaller, opnieuw in de basis als vervanger van de geblesseerde Jean-Paul Boëtius, ramde na achttien minuten een vrije trap in de kruising. Tien minuten later vond Graziano Pellè dezelfde bovenhoek. De Italiaan kon vrij aannemen, draaien en schieten. Zijn tegenstander, Ben Rienstra, was in geen velden of wegen te bekennen. Hij stond een meter of vijf verderop, ogenschijnlijk in gedachten al op zomervakantie.

De ellende werd vervolgens nog groter voor de bezoekers uit Almelo, want op slag van rust haalde doelman Remko Pasveer de doorgebroken Ruben Schaken neer. De keeper kreeg terecht rood, Pellè passeerde diens vervanger Brian van Loo vanaf elf meter voor de 4-0.

Met tien tegen elf kon Heracles na rust alleen maar hopen dat Feyenoord de voet wat van het gaspedaal zou halen. Dat gebeurde deels, waardoor de schade voor Heracles beperkt bleef tot 'slechts' 6-0. Ruben Schaken tekende voor de vijfde treffer, Goossens maakte er met zijn tweede goal van de middag 6-0 van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen