"Als AZ dit gezien heeft, gaan ze het ook proberen"

21 februari 2014, 07:30

Voor het eerst sinds 2 november, toen Vitesse met 0-1 te sterk was, liep Ajax donderdag tegen een nederlaag aan. In de eigen ArenA werd de landskampioen afgebluft door Red Bull Salzburg, dat voetbalde op een manier zoals men het in Amsterdam graag ziet. Het zette de tegenstander, in dit geval dus Ajax, vroeg onder druk en was voetballend de baas. De uiteindelijke 0-3 overwinning van de Oostenrijkers was dan ook volledig verdiend.

Opvallend was vooral hoeveel moeite Ajax had met de speelstijl van Salzburg. Wat Ajax ook probeerde, telkens leverde het de bal in en deden de Oostenrijkers er iets goeds mee. De vraag of Salzburg zo goed was of Ajax zo slecht, kon doelman Jasper Cillessen niet helemaal beantwoorden. "Ik denk dat het een combinatie was. Wij hadden een totale offday, Salzburg speelde goed. We slaagden er niet in om onder die druk uit te komen."

Dat het tegen de bezoekers uit Salzburg niet lukte om zelf aan voetballen toe te komen, lag volgens Blind vooral aan Ajax zelf. "Wij hebben het heel slecht gedaan. Het niveau van Salzburg verbaasde me niet, we wisten ook dat ze op deze manier zouden spelen. Wij kunnen dit alleen onszelf verwijten. Wat we als team afgesproken hadden, is er niet uitgekomen. Bij lange na niet. Er zaten veel te veel slordigheden in ons spel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen