Feyenoord eenvoudig langs matig Heerenveen

16 maart 2014, 16:28

Feyenoord heeft zondagmiddag zonder veel moeite de punten thuis gehouden tegen sc Heerenveen. De Friezen waren niet opgewassen tegen een strijdende thuisploeg, en kwamen zelf totaal niet aan voetballen toe: 2-0. Ruud Vormer en Lex Immers maakten de Rotterdamse doelpunten.

Mopperende geluiden en zo nu en dan een fluitconcertje; zo klonk het tijdens de eerste helft in De Kuip vanmiddag. Het liep niet. Niet alleen bij Heerenveen, ook bij Feyenoord. De thuisploeg toonde wel inzet – het won veel duels en hield het achterin vrijwel dicht – maar wist nauwelijks gevaar te creëren. Lex Immers kopte een prima voorzet ruim over en Stefan de Vrij was nog het dichtst bij een treffer. De centrale verdediger knikte de bal uit een hoekschop bijna binnen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door een oplettende Kristoffer Nordfeldt.

Na vijf minuten in de tweede helft was het een heel ander verhaal: Ruud Vormer besloot de sfeer maar eens om te gooien en krulde een vrije trap vanaf 20 meter feilloos binnen in de korte hoek. Graziano Pellè lachte breeduit vanaf de tribune, terwijl de fans van Feyenoord elkaar met gebalde vuisten in de armen vlogen: 1-0. Het ging wat beter lopen bij de thuisploeg. Daarnaast werd er geprofiteerd van de frustratie (en dus gele kaarten) bij de Friezen en de fouten in de passing. De ploeg van trainer Marco van Basten kwam er gewoon niet lekker uit.

Het werd nog erger voor Heerenveen na een akelig moment voor de Friezen. Ruben Schaken kreeg de bal in de zestienmeter en draaide slim weg, waarna Christian Kum hem neerlegde. De penalty was natuurlijk terecht, maar de rode kaart voor de centrale verdediger was ontzettend overdreven. Van Basten – normaal gesproken de rust zelve – uitte zijn woede door zelfs in de camera te schelden. Nordfeldt pakte echter de strafschop van invaller Tonny Vilhena, waardoor er toch nog een vleugje gerechtigheid door De Kuip waaide.

Feyenoord kon de wedstrijd met een man meer uitspelen en hield de punten in Rotterdam-Zuid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen