Van Feyenoorder naar Ajacied: "Dat moeten ze begrijpen"

21 september 2014, 11:11

Niet alleen Kenneth Vermeer, maar ook Anwar El Ghazi stuit in De Klassieker van vandaag (14.30 uur) op zijn voormalige club. Het aanvalstalent van Ajax werd in 2008 weggestuurd bij Feyenoord, omdat hij niet goed genoeg zou zijn. Dit seizoen forceerde hij een doorbraak bij de regerend kampioen, waarmee hij vanmiddag dus tegen zijn oude club Feyenoord speelt.

"Ik was heel erg speels in die tijd bij Feyenoord", zegt El Ghazi tegen de NOS over zijn jongere jaren in Rotterdam. "Ik was heel erg klein en ik was me er niet heel erg bewust van dat ik hard moest trainen. Daar had ik nooit zin in. In de wedstrijden deed ik wel hard mijn best, alleen op de trainingen liet ik het nooit zien. Daar heb ik best spijt van", aldus het talent.

Voordat Ajax zich in 2013 meldde voor de aanvaller, speelde hij bij Sparta. "Daar was ik al een Ajax-fan. Ik heb ervan gedroomd bij Ajax te voetballen. Die kans heb ik gekregen en die heb ik gelijk gegrepen", stelt El Ghazi, die dit seizoen doorgebroken is in het eerste elftal van Ajax.

El Ghazi hoopt niet dat hij in De Klassieker onheus bejegend zal worden door de Feyenoord-aanhang. "Natuurlijk zijn er Rotterdammers die denken: dat is belachelijk, dat kan niet. Maar voetbal blijft een sport. Natuurlijk, de relatie tussen Feyenoord en Ajax is niet altijd even goed. Ik heb ook alle respect voor beide supportersgroepen, maar ze moeten wel begrijpen dat ik deze keuze heb gemaakt. Dat ik een jongen ben die ook graag dromen heeft en ze achterna gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen