Ajax moet het één bekerduel zonder uitpubliek doen

25 september 2014, 13:10   Bijgewerkt: 25 september 2014, 13:40

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Ajax een schikkingsvoorstel gedaan, naar aanleiding van de ongeregeldheden die tijdens de bekerfinale van vorig seizoen tussen PEC Zwolle en de Amsterdammers (5-1) plaatsvonden. Bij de eerstvolgende uitwedstrijd van de Ajacieden in de beker wil de voetbalbond geen bezoekende fans zien. Ajax heeft het schikkingsvoorstel inmiddels geaccepteerd.

De bekerfinale in De Kuip werd ontsierd door een deel van de aanhang van Ajax, die een grote hoeveelheid vuurwerk afstak en vervolgens op het veld gooide. De aanklager van de KNVB acht Ajax verantwoordelijk voor het incident, maar is niet heel streng in de straf, omdat de KNVB en PEC Zwolle zich formeel gezien ook over de wedstrijdorganisatie ontfermden.

Ajax heeft geholpen om de raddraaiers te identificeren. Er werden 32 mensen aan de hand van camerabeelden geïdentificeerd, waardoor het totaal aan stadionverboden op 74 kwam te staan. De KNVB benadrukt dat het in dit stadium pas een schikkingsvoorstel kon doen, aangezien het strafrechtelijk onderzoek voorrang had.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, sprak na het voorval al zijn afkeur uit. "Ik zie de gebeurtenissen in de eerste vijf minuten van de wedstrijd als zeer teleurstellend. Dit staat haaks op onze eerdere ervaringen in het bekertoernooi. De bekerfinale moet juist een voetbalfeest zijn. We zijn er de afgelopen jaren in geslaagd een aantal fantastische bekerfinales neer te zetten. We gaan er samen met de clubs alles aan doen de daders op te sporen en te bestraffen. Deze mensen horen niet in een voetbalstadion thuis", sprak Van Oostveen destijds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen