De Boer rekent op fitte Schöne tegen Excelsior

19 december 2014, 15:58

Ajax-coach Frank de Boer gaat ervan uit dat Lasse Schöne komende zondag weer inzetbaar is in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De multifunctionele Deen ontbrak afgelopen donderdag in het bekerdebacle tegen Vitesse (0-4 verlies) omdat hij met lichte liesklachten kampte.

"We verwachten dat hij zondag aanwezig zal zijn in Rotterdam. Vrijdag heeft Lasse aangepast getraind. Zaterdag zal hij weer volle bak meetrainen", zegt De Boer op de officiële website van Ajax. De oefenmeester keek in zijn perspraatje nog even terug op de 'heel teleurstellende' avond tegen Vitesse. "Negen tot tien man bleven onder hun niveau. Deze wedstrijd is een goede en dure les geweest. Om in het spoor van PSV te blijven mag je geen averij oplopen. We moeten de druk blijven opvoeren op PSV, de achterstand mag niet groter worden."

En dus mag er geen puntenverlies worden geleden bij Excelsior. De Boer: "Je wil het jaar met een goed gevoel afsluiten. We hebben geen slecht half jaar gehad. Maar dat half jaar kan er anders uitzien als je slecht afsluit tegen Excelsior." De Rotterdammers rolden NAC Breda deze week in de beker met 6-0 op.

De Boer: "Excelsior is een lastige tegenstander. Het kleine veld waarop ze spelen, is in hun voordeel. Ze hebben een goede uitslag neergezet tegen NAC. We kunnen onze borst nat maken. Zondag kunnen we kijken hoe wij die klap hebben verwerkt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen