Cillessen: "Je moet ook een beetje geluk hebben bij penalty's"

25 december 2014, 14:31

Jasper Cillessen blijft hard trainen op het stoppen van strafschoppen. De doelman van Ajax en het Nederlands elftal kreeg in zijn loopbaan 24 penalty's tegen, maar wist er niet één tegen te houden.

"Je moet ook een beetje geluk hebben. Je kan alles goed doen, maar als ze een bal goed binnen schieten, heb je pech. Het zit me op dit moment niet mee", zegt Cillessen tegen de NOS. Met Cillessen onder de lat boog Oranje in de halve finale van het WK na penalty's voor Argentinië. Een ronde eerder, tegen Costa Rica, werd de Ajax-keeper voor de beslissende strafschoppenserie nog naar de kant gehaald door toenmalig bondscoach Louis van Gaal, ten gunste van de latere held Tim Krul. Cillessen was niet op de hoogte van het plan en was dan ook oprecht boos over zijn wissel.

"Ik wist nergens van, anders had ik niet zo gereageerd. Zo'n goede toneelspeler ben ik niet. Het was emotie, maar ik had het niet moeten doen", aldus Cillessen, die zijn frustraties botvierde op een waterzak. Hij had het liever wel geweten. "Dan zouden dingen anders zijn gegaan. Dat heb ik ook met Frans Hoek en Van Gaal besproken. Waarom? De inhoud van dat gesprek houd ik voor me. Op dat moment baalde ik, maar ik wist ook dat ik de halve finale zou spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen