De Boer richt zich met Ajax volledig op plaats twee

6 maart 2015, 15:59

Ajax wist vorige week met 1-3 te winnen bij PSV, maar ondanks deze prestatie denkt trainer Frank de Boer niet dat zijn ploeg nog enige rol van betekenis kan spelen in de titelstrijd. Hij heeft de hoop op titelprolongatie al een tijdje geleden laten varen. "Ik verwacht niet, en ik denk iedereen met mij, dat PSV nog elf punten gaat morsen. Bovendien moeten wij dan alles winnen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit", hield hij toch nog een kleine slag om de arm.

Het doel van Ajax is duidelijk: "We moeten zorgen dat we de tweede plek vasthouden en het liefst uitbreiden. Dat is het belangrijkste op het moment", zegt De Boer op zijn perspraatje ter voorbereiding op het thuisduel met Excelsior. De Kralingers staan na 25 speelronden keurig dertiende, acht punten boven de degradatiestreep. "Het is heel knap wat zij laten zien. Excelsior is een goed voetballende ploeg, die vanuit een goede organisatie opereert. Ze staan niet voor niets waar ze nu staan", waarschuwt De Boer.

De coach van Ajax kan niet beschikken over spits Arek Milik (hamstring). Kolbeinn Sigthórsson is ook nog niet beschikbaar. Het is nog niet duidelijk wie er in de spits zal staan bij de Ajacieden. Opties zijn Anwar El Ghazi, Lasse Schöne en Richairo Zivkovic. "El Ghazi vulde het tegen PSV heel goed in. Hij komt op alle drie de posities voorin goed uit de verf. Zivkovic doet het goed, maar laten we niet vergeten dat hij nog A-junior is. Het scoren zit wel goed bij Jong Ajax, maar er zijn ook veel verbeterpunten. Het meevoetballen en het tactische gedeelte kan beter, maar dat weet hij zelf ook."

De Boer is verheugd met het feit dat Davy Klaassen en Joël Veltman weer volledig fit zijn. "Ik denk dat hun absentie best invloed heeft gehad en zeker wat punten heeft gekost. Al vind ik dat we het hadden moeten opvangen met de spelers die wel beschikbaar waren. Davy en Joël brengen een bepaalde energie met zich mee. Als het niet loopt, proberen zij iets teweeg te brengen. In een selectie heb je zulk soort jongens nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen