Barça schaart zich achter streven naar onafhankelijkheid

22 september 2017, 09:20

FC Barcelona heeft haar steun uitgesproken voor het streven naar onafhankelijkheid voor Catalonië. In een officiële verklaring laat de voetbalgrootmacht weten dat het een steentje wil bijdragen aan de 'verdediging van de natie'.

De politieke verhouding tussen Catalonië en Spanje is al jaren voer voor discussie. Deze is woensdag weer opgelaaid, toen er een inval van de Spaanse politie bij het regiobestuur van Catalonië plaatsvond. Het leidde tot een massale demonstratie in Barcelona, waar het gros van de mensen zich wil formeel gezien wil afscheiden van Spanje.

Barça zet zich ook in voor onafhankelijkheid van Catalonië. "In het kader van de gebeurtenissen in de afgelopen dagen en de huidige politieke situatie in Catalonië blijft Barcelona trouw aan de historie van de natie. We willen de democratie en vrijheid van meningsuiting beschermen. We tonen onze steun aan de mensen, instituten en entiteiten die zich inzetten voor deze rechten. We steunen de Catalanen en doen dat op een beschaafde, vreedzame en voorbeeldige wijze."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen