En effectiever, al kan Szymanski net niet bij deze voorzet voor de tweede Turkse treffer.
    Het is wachten op het eindsignaal in Enschede. Complimenten voor FC Twente, maar wederom de punten en de groepsfase voor Fenerbahce. De Turken waren slimmer.
    Complimenten voor de Grolsch Veste, waar het 'We love you Twente, we do' klinkt.
    'Gewoon' 5 minuten extra speeltijd...
  • 88'
    Schot van Pröpper van dertig meter.
  • 87'
    FC Twente moet oppassen dat het niet nog een doelpunt tegenkrijgt. De ruimtes achterin worden steeds groter.
  • 85'
       Umut Nayir komt voor doelpuntenmaker Dzeko.
  • 85'
       Besslink komt Vlap vervangen.
  • 85'
    King opnieuw gevaarlijk. Unnerstall tikt de bal nog knap over.
  • 83'
    Corner FC Twente
  • 80'
    Voorzet Sadilek in de handen van de keeper van Fenerbahce.
  • 77'
    Ook omdat Fenerbahce er alles aan blijft doen om tijd te rekken. Weer liggen er twee op de grond. Gezien de virtuele 1-6 voorsprong lijkt dat niet meer nodig.
  • 75'
    De geest lijkt uit de fles bij FC Twente en dat is begrijpelijk.
  • 70'
    Extreem tegen de verhoudingen in, maar virtueel is de stand wel 1-6.

DOELPUNT

• 70'
      DOELPUNT FENERBAHCE! Dzeko stuurt Lars Unnerstall de verkeerde kant op: 0-1.
  • 69'
    PENALTY FENERBAHCE! Joshua King is razendsnel in de counter op eigen helft, sprint iedereen eruit. Pröpper lijkt de bal te spelen, maar raakt toch alleen de benen. Terechte penalty.
  • 68'
       Naci Ünüvar komt de moegestreden Ricky van Wolfswinkel vervangen.
  • 68'
    Rots wordt knap weggestuurd, maar komt net niet tot een schot.
  • 64'
       Sebastian Szymanski en Irfan Kahveci zijn binnen de lijnen gekomen voor Tadic en Yandas.
  • 64'
    FC Twente had, met wat geluk, zonder overdrijven vier doelpunten kunnen maken. Maar het zit de Tukkers niet mee.
  • 62'
    En de rebound gaat via Van Wolfswinkel langs de verkeerde kant langs de paal.
  • 61'
    ...OP DE PAAL!
  • 59'
    Vrije trap FC Twente op een meter of 25. Vorige week in Istanbul was Vlap heel dichtbij...
  • 59'
    Van Wolfswinkel legt terug, maar de pass is net tekort.
  • 57'
      FC Twente op jacht naar een doelpunt. Die verdienen ze, maar krijgen ze die ook?
  • 54'
      Kjolo krijgt geel voor een overtreding op Fred.
  • 54'
    STEIJN! De middenvelder brengt de keeper van Fenerbahce in de problemen. Hij laat de bal los met een harde schuiver. In de rebound is het uiteindelijk buitenspel.
  • 54'
    FC Twente houdt de overhand in het duel, al is het hoge tempo van de eerste helft niet helemaal meer op te brengen.
  • 51'
    Heerlijke pass ook van Pröpper, die vorige week bij het enige Twente-doelpunt de avond ook al met zo'n bal opzette.
  • 50'
    PAAL! Steijn wordt goed weggestuurd met een lange bal, de aanname is goed, maar de middenvelder schiet net op de paal.
  • 50'
    Rots kan gelukkig door. De Grolsch Veste staat er nog vol achter, maar dezelfde energie als voor de pauze is er niet meer bij FC Twente
  • 47'
    Rots wordt hard geraakt door een zwaaiende arm van Oosterwolde. Met geel op zak is dat riskant. Rots ligt op de grond met veel pijn.
  • 46'
       Joshua King is in de ploeg gekomen voor Ünder, die als een van de zes spelers van Fenerbahe geen gele kaart had gepakt.
  • 46'
      De bal rolt weer! Normaliter de laatste 45 minuten van FC Twente in Europa dit seizoen.
  • 45'
    PAUZE! FC Twente krijgt de complimenten, maar staat nog zonder doelpunten.
  • 45'
      De vijfde (!) gele kaart voor Fenerbahce. Yüksek haalt er een gevaarlijke counter uit.
  • 45'
    Vrije trap Fenerbahce op eigen helft. Het is bijna rust, FC Twente lijkt zonder goals te de pauze in te gaan. Virtueel is het dus nog altijd 1-5.
  • 45'
      Rodrigo laat zich opjutten door Van Wolfswinkel en deelt een forse bodycheck uit. Terechte gele kaart.
  • 45'
    Vijf minuten extra tijd.
  • 44'
    Moeilijke terugspeelbal van Oosterwolde, maar geen goaltje zoals PSV gisteren cadeau kreeg tegen Rangers.
  • 42'
    FC Twente op jacht naar een doelpunt voor rust. Dat zou in elk geval volgens de veldverhoudingen zijn.
  • 41'
    Was het dan toch toneelspel? De keeper lag bijna vijf minuten op de grond, maar gaat toch gewoon verder.
  • 39'
    Irfan Can Egribayat gaat wederom naar de grond, op het moment dat hij wilde gaan staan. De goalie werd wel serieus geraakt, moet hij worden vervangen?
  • 37'
      Irfan Can Egribayat ligt op de grond, maar stond net wel eerst op om zijn boosheid te uiten. Rots gaat hard door en raakt de goalie licht met zijn knie.
  • 36'
      Rots raakt de Fenerbahce-keeper! De pass van Ugalde was net te strak, de aanvaller gaat door.
  • 36'
    Aan de andere kant is de voorzet van Ugalde gevaarlijk, maar net te dicht bij langs de keeper.
  • 35'
    TADIC! De oud-Ajacied komt bij de tweede paal vrij en schiet, maar Unnerstall redt knap. De eerste écht grote kans voor Fenerbahce.
  • 33'
    Ongevaarlijk.
  • 32'
    Vrije trap FC Twente vanaf de linkerkant van het veld.
  • 31'
      Fenerbahce mag met 1-5 voorstaan virtueel: het trekt wederom alles uit de kast om een goed resultaat te behalen. Dat kostte al drie gele kaarten, ditmaal gaat Aziz op de bon.
  • 30'
    FC Twente denkt eruit te zijn, maar ook ditmaal is er een overtreding gemaakt door de Tukkers.
  • 27'
    Gevaarlijk, maar er zou een overtreding zijn gemaakt op de keeper: vrije trap Fenerbahce.
  • 27'
  • 25'
    Herstel: Sadilek krijgt de kaart, omdat hij het opstootje begon en de schoen van de Fenerbahce-speler buiten de lijnen gooide.
  • 25'
      Opstootje! Steijn daagt Bright Osayi-Samuel uit, maar krijgt zelf geel. Zojuist ging ook Mert Yandas op de bon.
  • 24'
    De storm van FC Twente is qua kansen even gaan liggen.
  • 20'
    Schotje van Rots is te hoog als voorzet en gaat net naast.
  • 18'
    VLAP! De middenvelder schiet vanaf twintig meter rakeling naast...
  • 17'
    Fenerbahce houdt de bal kort in de ploeg, FC Twente dicteert. Maar een doelpunt is nu wel nodig.
  • 14'
    Ongevaarlijke voorzet Ugalde.
  • 11'
  • 10'
    Dan toch het eerste gevaar voor Fenerbahce, dat een corner verdient. Vorige week betekende dat een doelpunt.
  • 8'
    Fenerbahce is behoudens een gevaarlijke voorzet nog niet in de buurt van Unnerstall geweest.
  • 6'
      GEEL! Oosterwolde zat vorige week de hele wedstrijd tegen geel aan met al zijn kleine overtredinkjes, maar ditmaal heeft hij de prent al te pakken.
  • 5'
      FC Twente valt direct aan en heeft twee gevaarlijke kansen gehad. Nu scoren en het publiek gaat echt opveren. Fenerbahce begint nu al met tijdrekken, wat gezien de virtuele 1-5 voorsprong niet onlogisch is.
  • 4'
      Schotje van Ugalde vanaf een metertje of twintig is ongevaarlijk.
  • 3'
      Volgende gevaar van Steijn! De keeper van Fenerbahce is uit zijn doel, de ingooi wordt snel genomen, maar de poging van de zijlijn gaat twee meter over het doel.
  • 2'
      VAN WOLFSWINKEL! Een heerlijk wippertje belandt voor de voeten van de spits, maar die tikt 'm net naast. Wat een enorme kans, maar aan de verkeerde kant langs de paal.
  • 1'
      FC Twente begint aanvallend, met drie man achterin. Maken ze daarmee vier doelpunten?
  • 1'
      LOS! Aan de sfeer kan het niet liggen: de Tukkers hebben er een fraaie sfeer van gemaakt, ondanks het lege uitvak. Komt er de stunt van de eeuw of gaan we de wedstrijd zien die we verwachten?
  •
    Opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted, Bruns, Pröpper, Kjølø; Sadílek, Steijn; Rots, van Wolfswinkel, Vlap; Ugalde.
  •
    FC Twente moet het stellen zonder Youri Regeer, die vorige week een rode kaart pakte in Istanbul en daardoor is geschorst. Ook het geblesseerde drietal Joshua Brenet, Mees Hilgers en Gijs Smal ontbreekt. Max Bruns en Ricky van Wolfswinkel maken hun entree in de basis.
  •
    FC Twente hoopt donderdagavond op een wonder tegen Fenerbahçe. De ploeg van Joseph Oosting moet een 5-1 achterstand wegpoetsen om de groepsfase van de Conference League te bereiken.