Wereldgoal Biseswar helpt Feyenoord aan overwinning

26 december 2008, 16:23   Bijgewerkt: 26 december 2008, 17:02

Feyenoord heeft een rampzalige eerste seizoenshelft toch nog positief afgesloten. Tegen NAC Breda boekte de ploeg vrijdag een 3-1 overwinning. Diego Biseswar zette zijn elftal met een weergaloos doelpunt op het goede spoor, waarna Leroy Fer de andere twee Rotterdamse goals maakte. Topscorer Matthew Amoah deed in de slotfase iets terug namens het zeer zwak spelende NAC Breda.

NAC Breda dacht blijkbaar dat deze gehavende Rotterdamse ploeg gemakkelijk op te rollen viel, want de Brabanders deden het in de eerste helft wel heel rustig aan. De ploeg nam, tot woede van coach Robert Maaskant, geen enkel initiatief. Feyenoord mocht het spel maken en hoewel de thuisploeg aanvankelijk amper gevaar wist te stichten, riep NAC Breda met deze tactiek het onheil over zichzelf af.

Om te bewijzen dat dit geen geluk was, haalde de 20-jarige rechtervleugelaanvaller luttele minuten later eenzelfde kunstje uit. Deze tweede poging belandde op de lat. Toch ging Feyenoord alsnog rusten met een 2-0 voorsprong, want vlak na deze bal op de lat van Biseswar tekende Leroy Fer voor het tweede doelpunt. De middenvelder kopte, vanuit buitenspelpositie, een voorzet van Giovanni van Bronckhorst over NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar.