Klinsmann blijft rouleren

24 augustus 2005, 05:00

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann blijft voor verbazing zorgen. De oefenmeester liet eerder youngsters Podolski en Schweinsteiger uit zijn selectie voor het duel met Oranje en ook zijn spelersgroep voor de oefenduels tegen Slowakije en Zuid-Afrika kent enkele opvallende afwezigen.

De meest aansprekende afwezige is Olivier Kahn. De doelman krijgt rust van Klinsmann en Jens Lehmann zal nu twee duels te kans krijgen om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. De afwezigheid van Kahn geldt niet als grote verrassing, aangezien Klinsmann al aangekondigd had dat hij tot het WK zou rouleren met zijn doelmannen. 

De afwezigheid van Dietmar Hamann en Robert Huth is echter wél een verrassing. Hamann stond tegen Oranje nog in de basis, terwijl Huth tijdens de Confederations Cup nog een vaste waarde was in de defensie van die Mannschaft. Het feit dat Huth bij Chelsea echter nauwelijks aan spelen toekomt, lijkt in zijn nadeel te werken.

Debutanten in de selectie van Klinsmann zijn verdedigers Marcell Jansen (Mönchengladbach) en Lukas Sinkiewicz (1.FC Köln). Ook Schweinsteiger en Podolski zijn opnieuw van de partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen