Nieuwe hoop Kalou op Nederlands paspoort

Ger
26 augustus 2005, 11:30

Salomon Kalou heeft bezwaar aangetekend tegen het besluit hem niet een versneld Nederlands paspoort te geven. "We zijn afgelopen dinsdag bij de Immigratie en Naturalisatiedienst IND geweest" zegt Jan de Visser, de zaakwaarnemer van Kalou, in het Algemeen Dagblad. "Daar hebben we de minister gevraagd haar besluit te heroverwegen. Ze denkt daar nu over en komt binnen afzienbare tijd met een tweede oordeel."

Kalou wil graag uitkomen voor het Nederlands elftal en niet voor zijn geboorteland Ivoorkust. De aanvaller van Feyenoord hoopte via een versnelde procedure het Nederlands staatsburgerschap te ontvangen, maar minister Verdonk besloot eerder dit jaar dat Kalou 'geen meerwaarde voor het land' heeft. Hierdoor werd hij gedwongen de normale procedure van vijf jaar te volgen. 

Door het bezwaar van Kalou zal minister Verdonk het dossier echter opnieuw moeten beoordelen. Als de minister weer meent dat Kalou niet in aanmerking komt voor een versnelde procedure, kan de aanvaller de zaak ook nog aankaarten bij de rechtbank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen