Blunderende Kalac: "Schwarzer maakte ook fouten"

23 juni 2006, 13:36

Voor Zeljko Kalac zag de wereld er donderdagavond even heel somber uit. Door een enorme flater van de doelman stond Australië op achterstand tegen Kroatië (1-2), waarmee de ploeg op de rand van uitschakeling balanceerde. Dat Harry Kewell de Socceroos uiteindelijk toch nog naar de tweede ronde schoot, was voor Kalac dan ook een enorme opluchting.

"De jongens krijgen nog wel een fles champagne van me", zei Kalac na de wedstrijd tegen het Duitse Sport 1. De voormalig doelman van Roda JC kreeg in het duel met Kroatië tot ieders verbazing de voorkeur boven Mark Schwarzer, maar kon geen seconde bewijzen waarom Hiddink deze wisseling toegepast had. "The Boss (Hiddink, red.) heeft me deze gelegenheid gegeven omdat Mark een paar fouten had gemaakt. Ik wilde mijn kans grijpen, maar heb nu zelf ook een fout gemaakt. Dat is niet mooi, maar we zijn allemaal profs. Het belangrijkste is dat we in de tweede ronde staan."

Over zijn blunder was Kalac kort en bondig. "Dat was een stomme actie. Ik kon de bal niet helemaal goed zien aankomen, maar het blijft natuurlijk een fout. Natuurlijk zat ik na deze fout een paar minuten in de put, maar als team hebben we onze rug recht gehouden. We hadden nog een half uur om de gelijkmaker te scoren en dat is gelukkig gelukt."

Of Kalac nu ook in de tweede ronde tegen Italië onder de lat zal staan, weet hij nog niet. "Moeilijk te zeggen", antwoordt de huidige reservedoelman van AC Milan op de vraag of hij verwacht dat hij zijn basisplaats zal behouden. "Het is voor ons afwachten wat the boss beslist. Zoals gezegd heeft Schwarzer een aantal fouten gemaakt en ik nu ook. Ik weet dus echt niet hoe het nu verder gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen