Van der Vaart: "Huilen of zeuren heeft geen nut"

15 november 2006, 01:09

Het is niet zo lang geleden dat Rafael van der Vaart werd verkozen tot grootste talent van de Europese velden. De jonge Ajacied had de voetbalwereld aan zijn voeten liggen, niemand leek er aan te twijfelen dat hij dé grote ster van het Nederlandse voetbal zou worden. Nu, een paar jaar en een handvol blessures verder, is de ster van Van der Vaart enigszins verbleekt. Zijn ploeg verkeert in een sportieve crisis en sinds eind 2005 heeft de middenvelder ook individueel weinig laten zien. FCUpdate.nl sprak met hem over de mindere periode in zijn loopbaan. "Als het alleen maar goed gaat, is er ook iets mis", lacht hij.

Toen Rafael van der Vaart in 2005 liet weten dat hij Ajax zou verruilen voor Hamburger SV, wist menigeen niet wat hij hoorde. Wat moest deze mooie, technische voetballer nu bij een subtopper uit de harde Bundesliga? Al snel bleek Van der Vaart het echter bij het rechte eind te hebben. In zijn eerste halve jaar in Hamburg speelde hij de sterren van de hemel. Hamburger SV deed mee om de landstitel, Van der Vaart was dé revelatie van de competitie en de middenvelder leek in topvorm af te stevenen op het WK in Duitsland.

Inmiddels is Van der Vaart weer fit, maar het seizoen lijkt al grotendeels verloren. Hamburger SV draait ontzettend slecht en is bovendien Europees al uitgeschakeld. "We zitten in een crisis", weet Van der Vaart. "Wat er mis is, weet ik ook niet. We hebben veel geblesseerden, maar we missen ook spelers als Barbarez, Boulahrouz en Van Buyten. Misschien hebben we iets te simpel gedacht over het vertrek van deze spelers."

"Bovendien is er helemaal geen druk op de trainer. De supporters zijn gek op Thomas Doll. Ik ook, trouwens. Hij is ontzettend fanatiek, een echte HSV'er. Bovendien blijft hij altijd positief. Menigeen zou na een dergelijk slechte start van het seizoen hard weglopen, maar hij blijft in ons geloven. Hij blijft positief", gaat Van der Vaart verder.

Hoewel Van der Vaart het uitstekend naar zijn zin heeft in Hamburg, heeft hij nog altijd een droom. "Ik wil heel graag ooit nog eens voor een topclub in Spanje spelen. Dat is geen geheim, dat weet men in Hamburg ook. Maargoed, ik wil eerst nog wat bereiken met HSV. Vorig seizoen hebben we iets moois neergezet, nu is het halve seizoen al verloren. Of ik overweeg om nu te vertrekken? Natuurlijk niet. Ik wil de club helpen, ik ben niet voor niets aanvoerder. Dat betekent hier echt iets. Men zegt hier wel eens: de aanvoerder van HSV is, na de burgemeester, de belangrijkste persoon van Hamburg. Dat moet je niet te letterlijk nemen, maar het tekent wel de beleving hier. De club is heel belangrijk voor de stad. Als ik HSV alleen maar als opstapje zou zien, was ik al lang weg geweest."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen