PSV: Farfan twijfelgeval, Kluivert mogelijk in basis

22 december 2006, 13:10

De kans is groot dat PSV met Patrick Kluivert in de basis zal aantreden tegen Willem II. De spits is, volgens trainer Ronald Koeman, de meest waarschijnlijke vervanger van de licht geblesseerde Jefferson Farfan. Pas zaterdag zal duidelijk worden of Farfan kan spelen. Zo niet, dan start Kluivert.

"Jefferson heeft zelf nog lichte twijfel", zegt PSV-trainer Ronald Koeman over zijn topscorer. "Schieten en afwerken ging goed, alleen heeft hij natuurlijk weinig getraind. Als Farfán niet start, dan start Kluivert in de basis. Gezien de wedstrijd hebben we behoefte aan een echte spits. Zeker in thuiswedstrijden geef ik de voorkeur aan drie spitsen, maar als de spelers die daarvoor in aanmerking komen niet in vorm of fit zijn, wijk je daar wel eens van af."

Volgens Koeman is Kluivert klaar voor een eventuele basisplaats. "Kluivert is weer wat verder, hij heeft meer ritme en dan gaat dat automatisch vooruit. We willen uiteraard naar een situatie dat hij altijd kan starten. Ik heb nog steeds het idee dat hij naar honderd procent kan gaan", aldus de oefenmeester. 

Overigens kan Koeman sowieso geen beroep doen op verdediger Manuel da Costa. "Hij blijft last houden van zijn enkel en wordt verder onderzocht. Hij zal in ieder geval dit jaar niet meer spelen", zegt Koeman over de Portugees.

Bron: PSV.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen