Ferguson: "Larsson kan nieuwe Cantona worden"

Ger
8 januari 2007, 12:35   Bijgewerkt: 8 januari 2007, 13:11

Alex Ferguson is lyrisch over het debuut van Henrik Larsson bij Manchester United. De 35-jarige aanvaller scoorde zondag in zijn eerste wedstrijd op Old Trafford tegen Aston Villa (2-1 winst). De Zweed komt drie maanden op huurbasis uit voor de Engelse club. "Hij kan dezelfde waarde krijgen als Eric Cantona", stelt de Schotse oefenmeester.

Cantona speelde tussen 1992 en 1997 voor United en werd in 2000 verkozen tot speler van de eeuw van de club. Ferguson: "Henrik scoort altijd en veel van zijn treffers waren cruciaal. Cantona had dat ook. Henrik had zelfs twee of drie goals kunnen maken en zijn positiespel was fantastisch."

Ook Villa-trainer Martin O'Neill, die vier jaar succesvol samenwerkte met Larsson bij Celtic, had niets dan lof voor de Zweed. "Veel mensen dachten dat hij alleen in Schotland kon scoren. Ik wist altijd al dat hij in iedere competitie trefzeker zou zijn."

Larsson liet zelf weten: "Ik hoop dat dit mijn eerste van een lange reeks doelpunten voor United zal blijken. Het was een grote wedstrijd en een goed moment om te scoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen