Roda JC brengt PSV zeldzame nederlaag toe

28 januari 2007, 16:16   Bijgewerkt: 28 januari 2007, 17:41

Voor de tweede keer dit seizoen heeft PSV zondagmiddag een uitwedstrijd verloren. Roda JC was in Kerkrade met 2-0 te sterk voor de lijstaanvoerder in de eredivisie. Een zeldzame nederlaag; alleen FC Twente slaagde er op 27 augustus ook in om de Eindhovenaren te verslaan.

De eenvoud waarmee PSV voor de winterstop zijn wedstrijden won, lijkt even verleden tijd. Afgelopen week hadden de Brabanders in het bekertoernooi al veel moeite met eerstedivisieclub Go Ahead Eagles. Het dappere Eagles won uiteindelijk niet (3-2), maar toonde wel aan dat PSV niet onaantastbaar is.

PSV-trainer Ronald Koeman koos er in de wedstrijd tegen Roda JC voor om weer met twee aanvallers te spelen. De oefenmeester liet Patrick Kluivert uit het elftal en gaf Mika Väyrynen een basisplaats. Achterin kreeg Michael Reiziger zijn plek als linksback terug. Manuel da Costa startte daardoor als reserve.

Roda JC was vooral in het eerste half uur beter. In die fase kwam de subtopper ook op voorsprong. In de 21e minuut liep verdediger Jan-Paul Saeijs bij een vrije trap slim weg van zijn tegenstander en kopte de 1-0 achter doelman Gomes. Even daarvoor had de keeper ook al veel moeite met een vrije trap van Boldizsar Bodor.

Daarna was PSV slordig met de kansen die het kreeg. De Eindhovenaren blinken dit seizoen uit in effectiviteit, maar zondagmiddag in een ijskoud Parkstad Limburg Stadion wilde het niet zo lukken met de afronding. Vlak voor de pauze kopte Phillip Cocu op de lat. Vijf minuten na de pauze tikte hij de bal in geheel vrije positie net naast.

In de 71e minuut deed Andres Oper bij een snelle tegenaanval eigenlijk alles goed, alleen vergiste hij zich in de reflexen van Gomes. De goalie behoedde PSV voor grotere achterstand. In de slotfase was Gomes echter wel kansloos op een inzet van Oper, die het duel vlak voor tijd definitief besliste: 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen