Verkoop Gelredome geeft Vitesse financiële impuls

27 februari 2007, 14:10   Bijgewerkt: 27 februari 2007, 14:20

Het Gelredome mag verkocht worden aan projectontwikkelaar Eurocommerce, zo heeft de rechtbank in Arnhem bepaald. De verkoop van het stadion levert Vitesse een groot financieel voordeel op. "De verkoop aan Eurocommerce levert de club jaarlijks een voordeel van 750.000 euro op en een éénmalige bijdrage van 1 miljoen, die over drie jaar wordt afgeschreven", zegt directeur Paul van der Kraan.

De uitspraak is het gevolg van het kort geding dat de gemeente Arnhem had aangespannen tegen de Exploitatiemaatschappij Gelredome. Gelredome had beslag laten leggen op het stadion om de verkoop te voorkomen. 

Voor Vitesse, dat in het kort geding samen met de gemeente en Eurocommerce optrok, is de uitspraak bijzonder goed nieuws. De verkoop van stadion Gelredome was één van de punten uit het Reddingsplan uit november 2003. "Deze financiële injectie is niet alleen noodzakelijk voor de verbetering van de liquiditeitspositie van Vitesse, het geeft ook aan dat de nieuwe huurbaas het belang van het bestaansrecht van haar hoofdhuurder op de lange termijn onderstreept", aldus Van der Kraan.

Bron: Vitesse.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen