Rooney schiet ManUnited in slotfase naar zege

Ger
24 april 2007, 22:40   Bijgewerkt: 24 april 2007, 23:44

Manchester United heeft de eerste halve finale in de Champions League tegen AC Milan gewonnen. De Engelse ploeg zegevierde op Old Trafford in de blessuretijd dankzij een treffer van Wayne Rooney: 3-2. De tweede wedstrijd is volgende week in Milaan.

De 25-jarige Kaká heeft zijn kwaliteiten in het team van Carlo Ancelotti al langer bewezen. De middenvelder stapte in 2003 over van São Paulo naar Milan en wist zich binnen korte tijd in de basis te spelen. In de huidige editie van de Champions League was de Braziliaan al goed voor zeven doelpunten in tien wedstrijden. "Kaka is momenteel de beste speler ter wereld", vindt zijn trainer Carlo Ancelotti dan ook. "Hij laat echt buitengewone dingen zien. Hij kan alles met een bal, alles lukt."

Op een stijf uitverkocht Old Trafford stelden Ronaldo en Kaká niet teleur. De Portugees had slechts vijf minuten nodig om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Uit een hoekschop kopte hij de bal langs de weifelend optredende Dida. De formatie van Alex Ferguson hield de druk in de beginfase op de Italianen. Middenvelder Michael Carrick ondernam de beste poging om de voorsprong te verdubbelen. Zijn harde uithaal werd onschadelijk gemaakt door Dida.

Acht minuten voor de rust profiteerde Kaká opnieuw van slecht ingrijpen in de Engelse defensie. De technicus legde Paul Scholes, Patrice Evra en Heinze in de luren en verschalkte vervolgens Van der Sar. De treffers van Kaká gaven de zwakte van Manchester United pijnlijk weer. Ferguson kampte in de aanloop naar de halve finale met een waslijst aan blessures. Verdedigers Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Mikael Silvestre en Gary Neville waren niet op tijd fit om te spelen. Door de blessures speelde de thuisploeg met een geïmproviseerde achterhoede. 

Manchester United stelde in de tweede helft alsnog orde op zaken. Wayne Rooney, naast Ronaldo het andere grote wapen van Ferguson, eiste de hoofdrol op. Nadat Carrick een goede kans had laten liggen, frommelde de spits op het uur de 2-2 binnen op aangeven van Scholes. De jacht leek, in tegenstelling tot de kwartfinale tegen AS Roma toen elk schot raak was (7-1), geen verder succes meer op te leveren.

De supporters op Old Trafford kregen in de blessuretijd toch nog een onverwacht toetje. Met zijn tweede treffer, hard en laag raak in de korte hoek, bezorgde Rooney de thuisploeg de overwinning. Gezien het spelbeeld na rust was de eindstand niet onverdiend. Voor de Engelse ploeg is het echter te hopen dat de verdediging in Italië beter voor de dag komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen