Wenger: "Ik kies de nieuwe technisch directeur"

Koen Freriks
22 april 2007, 13:04   Bijgewerkt: 22 april 2007, 14:41

Arsenal-trainer Arsene Wenger zegt de nieuwe technisch directeur bij Arsenal zelf te gaan uitkiezen. De Londense club zit sinds enige tijd zonder vice-voorzitter na het vertrek van David Dein. Deze rol wordt binnenkort echter vervangen door een 'Director of Football', vergelijkbaar met een technisch directeur.

Het vertrek van Dein betekende een aderlating voor Arsenal. Dein regelde samen met Wenger elf jaar lang de transfers. De twee zetten een groot, wereldwijd scoutingsnetwerk op wat zijn vruchten afwierp. De Londenaren staan er inmiddels om bekend een neusje voor talent te hebben. Maar een opvolger zal nu gevonden moeten worden en Wenger zegt die zelf te gaan kiezen. "Er zal zeker een technisch directeur komen en het zal zeker mijn keus zijn", aldus Wenger.

De Franse oefenmeester heeft momenteel twee banen bij Arsenal. "Momenteel vervul ik de rol van beide banen. De baan die Dein voorheen deed en mijn eigen." Op langere termijn acht Wenger deze constructie echter als onmogelijk. "Ik zat vroeger in een goede positie, omdat ik mij kon bezighouden met het voetballende gedeelte en Dein met de zakelijke kant. Nu komt alles bij mij terecht. Dat is zwaar, omdat de zakelijke kant erg tijdrovend is."

De beslissing die Wenger zegt zelf te gaan maken, zal de kans groot maken dat de Fransman ook volgend seizoen als manager actief blijft bij Arsenal. Het contract van hem loopt eind dit seizoen af, maar met het mogen kiezen van een eigen technisch directeur lijkt een verlenging ervan geen probleem te worden.

De functie 'Director of Football' is overigens nieuw binnen Arsenal, nog niet eerder bestond een dergelijke functie binnen de Londense club. Hoewel de benoeming anders is, zal de rol waarschijnlijk vrijwel identiek blijven. 

Bron:  BBC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen