Espanyol maakt karwei af in Bremen

Koen Freriks
3 mei 2007, 23:21

Espanyol heeft zich over twee duels met Werder Bremen eenvoudig geplaatst voor de finale van de UEFA Cup. De Spanjaarden boekten in Bremen een 2-1 overwinning, waardoor de finale een Spaans onderonsje wordt tussen Espanyol en Sevilla.

AZ strandde in de kwartfinales na een pijnlijk verlies bij Werder Bremen van 4-1. De Duitsers schakelden twee ronden eerder ook al Ajax uit. Espanyol had veel minder moeite met het elftal van trainer Thomas Schaaf.

Na de riante 3-0-overwinning in het thuisduel kon Espanyol weinig meer gebeuren. De Spanjaarden zagen in de return tot hun schrik dat Hugo Almeida Werder al na vier minuten op voorsprong schoot: 1-0. Een stunt leek even in de maak, tot de negentiende minuut. Toen ontving aanvaller Miroslav Klose een rode kaart na twee keer geel. Met tien man had Werder weinig in te brengen. Coro en Lacruz hielpen Espanyol na de pauze aan de overwinning: 1-2.