Martens hoopt op finale tegen Nederland

17 juni 2007, 02:25   Bijgewerkt: 17 juni 2007, 02:49

Maarten Martens vindt dat België verdiend doorgedrongen is tot de halve finale van het jeugd-EK. De Belgen pakten vijf punten uit drie duels, waarmee ze Portugal één punt voorbleven. De middenvelder neemt hier echter geen genoegen mee en wil nu meer. "Een finale tegen Nederland zou mooi zijn", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

De Portugese bondscoach Jose Couceiro snapt er niets van dat zijn team uitgeschakeld is, maar volgens Martens heeft de ploeg dat aan zichzelf te wijten. "Portugal heeft niets te klagen. Wij hebben deze plaats in de halve finale verdiend, want we waren in de wedstrijd tegen Portugal ook de betere ploeg", weet hij.

Martens weet dat het behalen van deze halve finale belangrijk is voor zijn land. "Het geeft het Belgische voetbal weer een beetje hoop", zegt hij, verwijzend naar de treurige fase waarin de nationale A-ploeg verkeert. "Dit bewijst dat we een goede lichting hebben en dat men in België meer moet investeren in de jeugd."

Door de plaats in de halve finale is België ook geplaatst voor de Olympische Spelen, maar dat leeft nog niet zo bij Martens. "Momenteel ben ik vooral met het EK bezig, de Spelen zijn nog ver weg. Natuurlijk is het geweldig dat we geplaatst zijn, maar de focus ligt nu op dit toernooi. We willen hier zo ver mogelijk komen. Een finale tegen Nederland? Graag, daar teken ik direct voor", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen