Oranje en België delen de punten, Portugal naar huis

16 juni 2007, 22:31   Bijgewerkt: 17 juni 2007, 03:00

Jong Oranje heeft haar ongeslagen status op het jeugd-EK behouden. In het laatste groepsduel tegen Jong België won de ploeg van coach Foppe de Haan weliswaar niet, maar over het 2-2 gelijkspel zal de ploeg dik tevreden zijn. Oranje eindigt hierdoor immers als groepswinnaar, terwijl België zich ten koste van Portugal geplaatst heeft voor de halve finale. De Portugezen wonnen weliswaar ruim van Israël, maar kunnen inpakken.

Eigenlijk was iedereen het er de afgelopen dagen over eens: de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong België zou eindigen in een gelijkspel. Bij een puntendeling zouden beide kampen immers dik tevreden zijn. Oranje zou dan groepswinnaar worden en haar halve finale in het door coach Foppe de Haan zou geliefde Abe Lenstra Stadion af mogen werken, en de Belgen zouden als nummer twee doorgaan naar de halve finale. Portugal zou dan het kind van de rekening worden, maar gezien de vele nederlagen die zowel Nederland als België de laatste jaren heeft moeten incasseren tegen de Zuid-Europeanen zou niemand in de Lage Landen daar wakker van liggen.

En hoewel in de wedstrijd zelf geen moment bleek dat Oranje en België het op een akkoord wilden gooien, stond hierdoor wél plotseling de stand op het scorebord waar Portugal vooraf voor vreesde, namelijk een gelijkspel. Uiteindelijk vond zowel België als Nederland het prima zo, en namen beide teams in de resterende twintig minuten geen overbodige risico's meer. Het doel was immers bereikt, vond zowel Foppe de Haan als zijn collega De Sart.

Wellicht zal Portugal steen en been klagen over het gelijkspel in deze derby der lage landen, maar iedereen die de wedstrijd gezien heeft zal beamen dat er hier van een vriendendienst geen sprake was. België verdiende een punt, net zoals de ploeg het verdiende om naar de volgende ronde te gaan. Want ook in de vorige twee duels, tegen Portugal en Israël, liet de ploeg zich heel aardig te kunnen voetballen. Portugal kan beter naar zichzelf kijken. Want één punt uit de eerste twee duels, is niet genoeg. Dáár hebben de Zuid-Europeanen het toernooi verloren, niet vanavond in Heerenveen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen