Tips van de Belgen: "Over de grond, via de vleugels"

21 juni 2007, 15:00

Nu Engeland verslagen is, heeft Jong Oranje nog slechts één obstakel te overwinnen voordat prolongatie van de Europese titel een feit is. In de finale wacht Jong Servië, dat in de halve finale afrekende met België (2-0). FCUpdate.nl ging in het Belgische kamp op zoek naar tips voor Oranje. Drie Belgen in Nederlandse dienst, Tom de Mul, Jan Vertonghen en Sepp de Roover, vertellen wat Oranje wel en niet moet doen tegen de provocerende en fysiek sterke Serviërs.

"Servië is absoluut te pakken", zegt Tom de Mul. "We waren in onze halve finale zeker niet minder dan Servië, maar we hadden wat pech. Zo vloog bij ons een enorme kans in de eerste minuut net over, terwijl we even later een ongelukkige goal tegen kregen. Als je kort, snel speelt zijn ze zeker kwetsbaar. Lange ballen spelen heeft geen enkel nut, door de lucht zijn ze heel sterk. Maar Nederland maakt, normaal gezien, een goede kans om te winnen."

Ook Vertonghen ziet echter mogelijkheden voor Oranje. "Nederland moet vooral via de buitenkanten spelen. Ze spelen weliswaar zonder echte buitenspelers, maar de rol van Drenthe en De Ridder wordt heel belangrijk. Ze moeten het breed houden. Als Nederland er vervolgens in slaagt om de zaak achterin dicht te houden, gaan ze absoluut winnen. Belangrijk daarbij wordt wel dat Oranje de spaarzame kansen die het krijgt, direct benut. Dat hebben wij nagelaten."

De laatste tips komen van Sepp de Roover, de rechtsback van Sparta. "Je moet niet meegaan in het spel van Servië. Oranje moet haar eigen spel spelen en de bal in balbezit in hoog tempo rond laten gaan. Snelle combinaties over de grond, langs de flanken. Dat is de sleutel. Als Nederland voetbalt zoals ze kunnen voetballen, maken ze een heel goede kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen