Verbunt: "Willem II had er beter voor moeten staan"

5 november 2007, 09:28   Bijgewerkt: 5 november 2007, 09:40

Volgens Willem II-voorzitter Hans Verbunt zijn magere sportieve resultaten de reden dat Dennis van Wijk het veld heeft moeten ruimen als trainer van Willem II. De Tilburgse club staat slechts vijftiende in de Eredivisie en verloor vrijdag met 1-2 van VVV Venlo. "Ook met de huidige groep voetballers had Willem II er beter voor moeten staan", vindt Verbunt, die toegeeft dat hijzelf Van Wijk ontslagen heeft.

"Er bestond niet het idee dat hij de groep nog aan het voetballen zou krijgen. Van Wijk was enorm teleurgesteld, maar kon wel begrip opbrengen voor het besluit", aldus de preses van de Tilburgse club in het Brabants Dagblad

Willem II behaalde slechts zes punten uit tien wedstrijden. Van Wijk kon hierbij echter wel als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat zijn beste spelers Anouar Hadouir en Mounir el Hamdaoui op de laatste dag van de transferperiode verkocht werden. Toch had er beter gepresteerd moeten worden, vindt Verbunt.

De preses benadrukt dat er nog geen vervanger voor Van Wijk klaarstaat. Ook de geruchten dat Erwin Koeman al benaderd zou zijn voor de functie, verwijst hij naar het rijk der fabelen. "We hebben al een shortlist met potentiële trainers, maar we hebben nog niemand benaderd. Dat zou niet netjes zijn naar Van Wijk toe." 

Voorlopig, tot er een nieuwe hoofdcoach is, zit Andries Jonker als interim-coach op de bank. Hij wordt geassisteerd door oud-speler Edwin Hermans. "Een ideale tussenoplossing", meent Verbunt. "Edwin kent de spelers als geen ander."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen