Trefbal kost Afellay mogelijk topper tegen Ajax

Ger
18 maart 2008, 15:03   Bijgewerkt: 18 maart 2008, 15:50

Voor Ibrahim Afellay lijkt een potje trefbal vervelende consequenties te krijgen. De middenvelder van PSV is door zijn enkel gegaan en ontbreekt mogelijk woensdag in de topper tegen Ajax. Trainer Sef Vergoossen hoopt op een snel herstel. Mika Väyrynen is als negentiende man toegevoegd aan de selectie, mocht Afellay niet kunnen spelen.

"Het gebeurde maandag in het zaaltje op De Herdgang", blikt Vergoossen op de website van PSV terug op de kwetsuur van Afellay. "Ze gingen enorm te keer bij een partijtje trefbal, schijnbaar is hij naar een bal gesprongen en bij het neerkomen door zijn enkel gegaan. Ik had op dat moment het zaaltje al verlaten, dus heb het niet gezien."

Vergoossen neemt Afellay niets kwalijk. "Je zoekt naar dingen om mensen enthousiast te maken, dan kan dit gebeuren. Ik denk overigens dat het allemaal meevalt. Normaal gesproken is hij niet klaar voor morgen, maar gezien het belang van deze wedstrijd kan dat misschien anders zijn. In 24 uur kun je nog veel doen."

Otman Bakkal lijkt de meest logische vervanger van Afellay. Verder moet Vergoossen op het middenveld de keuze maken tussen Balazs Dzsudzsak en Edison Mendez. Mendez startte in de UEFA Cup-wedstrijden tegen Tottenham Hotspur in het basiselftal. Dzsudzsak kreeg zondag tegen Roda de voorkeur.

Vermoedelijke opstelling PSV: Gomes; Kromkamp, Marcellis, Salcido en Alcides; Farfan, Simons, Bakkal of Afellay, Culina en Dzsudzsak of Mendez; Koevermans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen