Overstap Wetzel naar ADO definitief beklonken

7 april 2008, 13:11   Bijgewerkt: 7 april 2008, 13:48

ADO Den Haag heeft André Wetzel definitief weten te strikken als nieuwe hoofdcoach. De huidige trainer van VVV Venlo tekent een contract voor drie seizoenen in de Hofstad, met de optie voor nog twee jaar. 

De overstap van Wetzel naar ADO hing al wekenlang in de lucht. De geboren Hagenaar moet de komende jaren proberen om de Haagse club, die vorig seizoen degradeerde, weer terug naar de Eredivisie te loodsen. Bob Kootwijk, nu trainer van de beloften van Vitesse, is de belangrijkste kandidaat om assistent van Wetzel te worden. Saillant detail is dat de kans aanwezig is dat Wetzel met VVV dit seizoen nog tegenover ADO staat, als beide teams deel moeten nemen aan de play-offs.

Wetzel is bezig aan zijn tweede seizoen bij VVV. Hij promoveerde vorig seizoen met de Limburgers naar de eredivisie. VVV staat twee wedstrijden voor het einde van de competitie voorlaatste. "Ik wil afscheid nemen van een eredivisieclub", aldus Wetzel. "Daar zullen we de komende weken met z'n allen hard voor werken."

De keuze voor ADO Den Haag was niet zo moeilijk voor Wetzel. "De uitdaging om bij Den Haag aan de slag te gaan, was te mooi voor mij." 

ADO Den Haag heeft nog kans op promotie. De club staat twee wedstrijden voor het einde van de competitie op de zevende plaats en kan via winst van de play-offs na een seizoen afwezigheid terugkeren in de eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen