"Zo zie je, Klaas Jan is ook maar een mens"

15 september 2008, 07:52   Bijgewerkt: 14 september 2008, 22:58

Ajax boekte zondag de eerste competitiezege van het seizoen, maar soepel ging het allemaal nog niet. Tegen Roda JC waren de Amsterdammers weliswaar met afstand de betere ploeg, maar faalde het opzichtig in de afwerking. Uiteindelijk moest centrumverdediger Thomas Vermaelen er aan te pas komen om in de tweede helft het winnende doelpunt binnen te koppen (1-0).

Omdat buiten Vermaelen niemand wist te scoren, bleef het onnodig lang spannend in de ArenA. Want hoewel het zwaar tegen de verhouding in zou zijn geweest, was één doelpuntje van Roda in de slotfase voldoende geweest voor een puntendeling. Daarom overheerste na afloop van de wedstrijd de opluchting bij de Ajacieden. "Hoe langer het 1-0 blijft, hoe spannender het natuurlijk wordt. Maar het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Hoe dat gebeurde, maakt eigenlijk niet uit", zegt linkervleugelverdediger Urby Emanuelson tegen FCUpdate.nl.

Niet alleen het resultaat, maar ook het spel van Ajax tegen Roda JC stemde Emanuelson tevreden. "We hebben best redelijk gespeeld, we creëerden veel kansen", zegt Emanuelson, die benadrukte dat Ajax 'geen prettige' voorbereiding had op het duel met de Limburgers. "Door al die interlands hebben we sinds de wedstrijd tegen Willem II amper met elkaar kunnen trainen. We hebben alleen veel gepraat. Waarover we gepraat hebben? Oh, over dingen uit de wedstrijd tegen Willem II die beter konden. Maar tijd om een team te kneden, was er dus eigenlijk niet."

Ondanks deze korte voorbereidingstijd had Ajax weinig moeite om door de verdediging van Roda te snijden. Grote manco was echter het afronden. Vooral Klaas Jan Huntelaar en invaller Luis Suarez hadden minimaal één, en eigenlijk wel twee of drie keer, moeten scoren. "Tsja. Zo zie je maar dat Klaas Jan ook maar een mens is, ook hij kan kansen missen", lacht Emanuelson, die de zege op Roda een prima opwarmer vindt voor de UEFA Cup-wedstrijd van komende donderdag tegen FK Borac. "Daar mogen we gewoon niet verliezen. Over twee wedstrijden moeten we als winnaar uit de bus komen", blikt hij alvast vooruit op de confrontatie met de Serviërs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen