Guardiola: "Zege op Basel niet vanzelfsprekend"

4 november 2008, 10:36

Na de 0-5 overwinning in Zwitserland, twee weken geleden, twijfelt eigenlijk niemand er aan dat FC Barcelona vanavond in eigen huis opnieuw korte metten zal maken met FC Basel. Coach Josep Guardiola waakt echter voor onderschatting.

"Het gevaar is dat veel mensen denken dat we deze drie punten al vrijwel binnen hebben", zegt de coach op de website van de UEFA. "Zelfs ik was na de eerste wedstrijd in Zwitserland heel lovend over mijn ploeg, omdat we gewoon uitstekend speelden. Maar deze lof moet de spelers niet naar het hoofd stijgen. Het is me, in mijn carrière bij FC Barcelona, vaak genoeg gebeurd dat we wedstrijden verloren, waarvan iedereen dacht dat we met gemak drie punten zouden pakken."

FC Barcelona is de laatste weken dé club in vorm. De Catalaanse ploeg won de laatste zes wedstrijden, met een doelsaldo van 22 doelpunten voor en twee tegen. "Het gaat goed en daarover ben ik heel tevreden", zegt de 37-jarige Guardiola. "Maar je wint de Spaanse landstitel of de Champions League niet in november."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen