Roda JC verrast met Van Veldhoven als nieuwe coach

20 november 2008, 10:24   Bijgewerkt: 20 november 2008, 10:35

Harm van Veldhoven is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. De 46-jarige tot Belg genaturaliseerde Nederlander, die eerder deze maand ontslagen werd bij Germinal Beerschot Antwerpen, tekent een contract tot medio 2010 in Kerkrade.

Van Veldhoven is geboren in Nederland, maar maakte als voetballer en trainer carrière in België. Als speler stond hij onder contract bij Lommel, Germinal Ekeren en RWDM, waarna hij in 2000 bij Lommel voor het eerst hoofdtrainer werd. Via FC Brussels, waarmee hij kampioen van de Tweede Klasse werd, en Cercle Brugge kwam hij vervolgens in 2007 bij Germinal Beerschot Antwerpen terecht. 

In zijn eerste seizoen bij GBA presteerde Van Veldhoven prima met een vijfde plaats in de Belgische competitie, maar dit seizoen ging alles een stuk minder. In de Jupiler League bleef GBA steken in de onderste regionen en bovendien werd in het bekertoernooi verloren van derdeklasser Racing Mechelen. Op 13 november werd de coach vervolgens door het GBA-bestuur uit zijn functie ontheven.

In Kerkrade is Van Veldhoven de opvolger van Raymond Atteveld, die vorige maand wegens tegenvallende resultaten de laan uit gestuurd werd. Sindsdien zat Martin Koopman als interim-coach op de bank bij de Limburgse eredivisieclub.

Van Veldhoven wordt om 14.00 uur officieel gepresenteerd in het stadion van Roda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen