Groep D: PSV uitgeschakeld na vijfde nederlaag

9 december 2008, 23:33   Bijgewerkt: 10 december 2008, 01:13

PSV kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. De Eindhovenaren verloren dinsdag de laatste groepswedstrijd van de Champions League in eigen stadion met 1-3 van Liverpool en eindigden hierdoor roemloos als laatste in poule D, na vijf nederlagen in zes wedstrijden. Olympique Marseille, dat 0-0 gelijk speelde tegen Atletico Madrid, gaat door in het UEFA Cup-toernooi.

De missie voor PSV was helder: de ploeg moest in de wedstrijd tegen Liverpool minimaal één punt meer pakken, dan Olympique Marseille op hetzelfde moment tegen Atletico Madrid. Alleen dan zou PSV toch nog als derde eindigen in de groep en ten koste van de Fransen een UEFA Cup-ticket veroveren.

timmy simons

timmy simons

PSV zette zo de druk op de ketel bij Marseille, dat nog 0-0 stond tegen Atletico. De Eindhovenaren waanden zich even in de UEFA Cup, maar op slag van rust kreeg Ryan Babel het Philips Stadion weer stil. De aanvaller ontsnapte bij en vrije trap van Lucas aan de aandacht van Otman Bakkal en kopte de 1-1 binnen.

nordin amrabat

nordin amrabat

De genadeklap voor PSV kwam ruim twintig minuten voor tijd, toen Liverpool-middenvelder Albert Riera de bal vanaf ruim twintig meter in de kruising jaagde. De Spanjaard, die anderhalf jaar geleden nog in de belangstelling stond van Ajax, velde daarmee het vonnis over PSV. Dat David N'Gog er daarna nog 1-3 van maakte, maakte de avond voor PSV alleen nog maar zuurder.

Want niet PSV, maar Marseille gaat door in het UEFA Cup-toernooi. PSV is, voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003, al in december Europees uitgevoetbald. En omdat eerder ook in de KNVB beker verloren werd van AZ, speelt PSV de komende maanden nog maar voor één doel: prolongatie van de landstitel. Maar gezien de vorm waarin de ploeg nu verkeert, wordt ook dat een loodzwaar karwei.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen