Liverpool blokkeert terugkeer Babel bij Ajax

9 december 2008, 08:57   Bijgewerkt: 9 december 2008, 09:06

Ryan Babel kan een (tijdelijke) terugkeer bij Ajax uit zijn hoofd zetten. De spits wilde graag op huurbasis voor een half seizoen overstappen naar Amsterdam, omdat hij ontevreden is over het aantal speelminuten dat hij dit seizoen krijgt bij Liverpool. De Engelse club weigert de jonge aanvaller echter te laten gaan.

"Ryan zit bij Liverpool naar zijn zin te veel op de bank, wil meer aan spelen toekomen en vroeg mij Ajax te polsen hoe zij tegenover een tijdelijke terugkeer stonden", zegt Babels zaakwaarnemer Winnie Haatrecht in De Telegraaf.

"Nadat er in Amsterdam enthousiast werd gereageerd, hebben we Liverpool gevraagd mee te werken. Maar de club wil hem niet laten gaan. Trainer Rafael Benitez vindt Ryan te belangrijk. Hopelijk gaat zich dat nu vertalen in speelminuten. Laat duidelijk zijn dat Ryan het verder uitstekend naar zijn zin heeft bij Liverpool, maar om zich door te ontwikkelen heeft hij speeltijd nodig", aldus Haatrecht. 

Maandagavond liet coach Benitez tegenover FCUpdate.nl weten dat Babels huidige rol als reserve een direct gevolg is van zijn deelname aan de Olympische Spelen. "Hierdoor had hij het, de eerste weken na zijn terugkomst uit China, heel moeilijk en worstelde hij een beetje met zijn fitheid. Nu raakt hij steeds beter in vorm, maar Albert Riera presteerde de afgelopen periode goed op zijn positie aan de linkerkant. Daarom is het nu even wat moeilijk voor Ryan. Maar zijn huidige rol als reserve is inderdaad een direct gevolg van zijn deelname aan de Olympische Spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen