"We hebben de hele groepsfase te mager gepresteerd"

10 december 2008, 13:00

Zes wedstrijden gespeeld, vijf verloren, één gewonnen en een doelsaldo van vijf goals voor en liefst veertien tegen. Dat is de trieste balans van PSV in de Champions League dit seizoen. En dus moeten de PSV'ers concluderen, dat het terecht is dat de ploeg als laatste eindigde in de groep. "We hebben te weinig gebracht."

Toen tijdens de loting de namen van Liverpool, Olympique Marseille en Atletico Madrid uit de koker rolden als tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Champions League, vreesde men in Eindhoven al het ergste. Want over één ding was iedereen het eens: PSV was in een loodzware groep terecht gekomen. Dat gevoel werd nog eens versterkt, toen PSV op de eerste speeldag in eigen huis billenkoek kreeg van Atletico (1-3). Daarna volgden nog vier nederlagen, met tussendoor een 2-0 thuiszege op Olympique. Maar omdat de return in Marseille met 3-0 verloren ging, had deze eerdere zege op de Fransen eigenlijk geen waarde meer.

timmy simons

timmy simons

Doelman Andreas Isaksson is iets harder in zijn oordeel. "Natuurlijk wisten we dat het zwaar zou worden in deze groep, maar we hebben te weinig gebracht. Ik kan ook niet één wedstrijd aanwijzen, waarin we het echt hebben laten liggen. We hebben de hele groepsfase gewoon heel mager gepresteerd", vindt de Zweed.

"Dat Liverpool vlak voor rust 1-1 maakte, was een breekpunt in de wedstrijd", voegt Isaksson er aan toe. "Tot dat moment hadden we alles goed onder controle, maar die gelijkmaker kwam bij iedereen hard aan. Voor Liverpool kwam die goal op een belangrijk moment, daarna draaide de hele wedstrijd om."

Door de Europese uitschakeling kan PSV zich nu volledig richten op de Eredivisie, omdat de ploeg eerder ook al sneuvelde in de KNVB beker. "Of dat een voordeel is? Nou, nee. Ik speel liever drie wedstrijden per week, want dat betekent dat je nog om meerdere prijzen strijdt", zegt Simons. "Maar goed, we moeten ons nu richten op de Eredivisie inderdaad en daar zijn ze nog niet klaar met ons. We staan nu vijfde, daar horen we niet. We moeten de komende weken een inhaalslag maken."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen