Red Bull Salzburg ontdoet zich van middenmoter

11 april 2009, 19:57   Bijgewerkt: 13 april 2009, 15:45

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Co Adriaanse met een landstitel afscheid neemt van Red Bull Salzburg. De Nederlandse oefenmeester leidde Die Bullen zaterdag naar een 0-2 uitzege bij nummer zeven SV Kapfenberg.

De manschappen van Adriaanse kenden een voortvarend begin door al na drie minuten op 0-1 te komen via Marc Janko, de nummer twee van de Europese topscorerslijst. De trefzekere aanvaller, die in de strijd om de Gouden Schoen alleen Samuel Eto'o voor zich moet dulden, maakte alweer zijn 34ste goal in 27 optredens. Karel Pitak bepaalde kort na rust de eindstand op 0-2.

Nummer drie Austria Wien lijkt zijn titelaspiraties definitief in de ijskast te kunnen zetten. De hoofdstedelingen kwamen op het veld van SV Ried niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de achterstand op koploper Salzburg is opgelopen tot veertien punten. Nummer twee Rapid Wien kan het verschil met Salzburg op vijf punten houden als zondag de topper van Sturm Graz wordt gewonnen.