Utrecht haalt doelman Sinouh terug naar Eredivisie

14 juli 2009, 17:54   Bijgewerkt: 14 juli 2009, 18:17

Khalid Sinouh keert terug in de Eredivisie. De 34-jarige keeper tekende dinsdag een contract dat hem voor één seizoen verbindt aan FC Utrecht. Daarmee is de zoektocht van de Domstedelingen naar een ervaren sluitpost eindelijk afgerond.

"We wilden per se een ervaren Nederlandse doelman, iemand die de rol die wij voor hem voor ogen hebben goed kent en fit en transfervrij is", legt technisch directeur Foeke Booy de keuze voor Sinouh uit op de clubwebsite van de eredivisionist. "Khalid voldoet aan al die criteria. Hij is enerzijds een stand-in voor Michel Vorm, maar zal ook zijn ervaring over moeten brengen op Wesley de Ruiter. Khalid kan deze rol als geen ander vervullen en is uiterst gemotiveerd."

Sinouh vertrok in de zomer van 2007 uit de Eredivisie. Op het hoogste Nederlandse niveau was hij actief voor SC Heerenveen, RKC Waalwijk en AZ. Een treetje lager stond hij bij Haarlem tussen de palen. Vorig seizoen kwam de Amsterdammer uit voor Hamburger SV, dat hem overnam van het Turkse Kasimpasa SK.

In eerste instantie leek Sander Westerveld de nieuwe geroutineerde doelman te worden van Utrecht, maar hij werd niet medisch goedgekeurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen