Heitinga en Atletico beginnen slecht aan seizoen

30 augustus 2009, 18:51   Bijgewerkt: 30 augustus 2009, 21:34

Atletico Madrid is het seizoen begonnen met een zeperd. Op bezoek bij Malaga leed de ambitieuze ploeg uit de Spaanse hoofdstad een 3-0 nederlaag. Baha, Manu en Xavi Torres waren de doelpuntenmakers. John Heitinga maakte als rechtsback de negentig minuten vol bij Atletico. Hij kreeg vroeg in de partij een gele kaart.

Ook Villarreal begon matig aan het seizoen. De bedwinger van NAC Breda in de kwalificatie van de Europa League bleef bij Osasuna op 1-1 steken. De voorsprong door Santi Cazorla na een half uur werd door Walter Pandiani zes minuten later weer tenietgedaan. Valencia startte met een zege. Juan Mata en Pablo Hernandez zorgden voor een zege op Sevilla. Hedwiges Maduro zat niet bij de selectie.

Getafe pakte de voorlopige koppositie, door met 1-4 te winnen bij Racing Santander. Grote man bij Getafe was Roberto Soldado. Hij scoorde drie keer.

Real Madrid opende zaterdag met een 2-3 overwinning bij Deportivo la Coruna. Titelhouder FC Barcelona komt maandag pas in actie, tegen Sporting Gijón.