Emanuelson: linksback tegen wil en dank

14 september 2009, 11:20   Bijgewerkt: 14 september 2009, 13:58

In de zomer wist Urby Emanuelson het zeker: hij wilde geen linksback meer zijn. Links op het middenveld of links voorin, dat waren de positie waar hij zich op richtte. Toch is hij nu weer 'gewoon' linksachter. Tegen wil en dank, maar het heeft ook zijn voordelen. "Want als linksback maak ik meer kans op een plek in de WK-selectie."

Hij moet er zelf ook wel een beetje om lachen. Inderdaad, hij wilde geen linksback meer zijn. Hij wilde zich richten op één plek en niet langer als een jojo over de linkerflank geslingerd worden. Linkshalf, dat was de positie die Urby Emanuelson bij Ajax wilde gaan bekleden. Of anders linksbuiten. Maar linksback? Dat niet meer.

"Ja, het ging eigenlijk best lekker", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "In zo'n wedstrijd, waarin we beter zijn dan de tegenstander, is linksachter ook best een lekkere positie. Je kan dan regelmatig naar voren komen, zonder defensief in de problemen te komen."

Emanuelson maakt er geen geheim van dat hij nog steeds liever op het middenveld speelt, maar hij accepteert zijn huidige rol als verdediger. "Als de ploeg me op die positie nodig heeft, vul ik mijn rol als linksback zo goed mogelijk in. Ik heb nu twee prima wedstrijden achter de rug op die positie en wil dit niveau natuurlijk zo lang mogelijk volhouden. Zo lang Atouba niet helemaal fit is, zal ik ook nog wel even linkervleugelverdediger blijven. Hoe het daarna gaat, zien we wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen