Bayern wint met Van Bommel van Freiburg

17 oktober 2009, 17:22   Bijgewerkt: 17 oktober 2009, 23:43

Louis van Gaal heeft met Bayern München weer een overwinning kunnen bijschrijven. Op bezoek bij promovendus SC Freiburg won de Duitse ploeg, met de herstelde Mark van Bommel terug in de basis, met 1-2. Ook Schalke 04 en Werder Bremen pakten belangrijke punten, terwijl onderin de zorgen toenamen voor Hertha BSC.

toni
bastians

bastians]}Luca Toni begon tegen Freiburg voor het eerst dit seizoen in de basis bij Bayern en de Italiaan toonde direct zijn waarde. Op slag van rust kon Freiburg-keeper Pouplin het schot van de getergde spits nog net keren, maar op de rebound van Toni's teamgenoot Thomas Müller had hij geen antwoord. Dit betekende loon naar werken voor Bayern München, dat een prima eerste helft speelde.

Na de pauze zorgde Freiburg-verdediger Cha voor de beslissing in de wedstrijd. De Zuid-Koreaan passeerde op klungelige wijze zijn eigen keeper. De punten waren hiermee binnen voor Bayern, waar naast Van Bommel ook Edson Braafheid in de basisploeg stond. In blessuretijd maakte de thuisploeg nog de 1-2.

Bayern klimt door de zege naar de vijfde plek, achter Schalke 04 en Werder Bremen. Beide teams pakten zaterdag ook drie punten. Schalke boekte een knappe zege bij VfB Stuttgart (1-2), Bremen won op eigen veld eenvoudig van 1899 Hoffenheim. Bij Stuttgart stond Khalid Boulahrouz in de basis als centrale verdediger.

Vorig seizoen kon Hertha BSC wedijveren met teams als Schalke, Bremen en Bayern, maar dit seizoen zit dat er niet in. Sterker nog, het degradatiespook doemt steeds nadrukkelijker op. Op bezoek bij 1.FC Nürnberg, dat tot dit weekend voorlaatste stond, verloor hekkensluiter Hertha met liefst 3-0. Hierdoor heeft Hertha inmiddels al vijf punten achterstand op de teams boven de rode degradatiestreep.