"Als dit rood was, moest Suarez ook rood krijgen"

1 november 2009, 22:10

Stefan Babovic snapt niets van scheidsrechter Kevin Blom. De Serviër kreeg in de klassieker tegen Ajax aan het eind van de eerste helft een directe rode kaart, omdat hij een elleboogstoot zou hebben uitgedeeld aan tegenstander Jan Vertonghen. Een onbegrijpelijke beslissing, vindt de middenvelder van Feyenoord

"No way dat dit een rode kaart was", zegt de verbolgen Babovic tegen FCUpdate.nl. "Het was een normaal duel, ik ging voor de bal. Mijn arm ging omhoog, dat klopt. Maar je kan toch niet springen, zonder dat je armen omhoog gaan? 

rood kaart scheidsrechter

rood kaart scheidsrechter

Wat de situatie voor Babovic nog vervelender maakt, is dat hij eerder in de wedstrijd betrokken was bij eenzelfde incident. Toen ging hij naar de grond, nadat hij een arm van Luis Suarez in zijn gezicht kreeg. "Als mijn actie een rode kaart was, had Suarez zéker rood moeten krijgen", vindt de Serviër. "Hij raakte mij namelijk ook."

Dat Feyenoord na zijn rode kaart de weg volledig kwijt raakte en uiteindelijk kansloos met 5-1 verloor, maakt de situatie voor Babovic extra vervelend. "Natuurlijk voel ik me verantwoordelijk. Ik vind het enorm vervelend dat ik rood gekregen heb. Voor de fans, voor de club en vooral voor de trainer. Hij gaf me namelijk een kans in deze wedstrijd. Of ik een lange schorsing verwacht? Nee, want zoals ik al zei: ik vond het een onterechte rode kaart. Hopelijk ziet de KNVB dat ook en krijg ik geen schorsing."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen